Novartis med i IMPRESS

Flere legemidler blir nå tilgjengelige i IMPRESS-Norway. Novartis kommer inn i IMPRESS med 100 behandlingsslotter. Selskapet har i førstegang klarert to medikamenter, en B-Raf-hemmer og en MEK-hemmer som kan brukes hver for seg eller i kombinasjon og har som målsetning at man i løpet av høsten skal komme inn med minst fire medikamenter til.

Novartis er veldig glade for å kunne støtte IMPRESS-Norway med inntil 100 pasienter, og å gjøre flere av kreftmedisinene våre tilgjengelige for denne nasjonale studien. IMPRESS-Norway er en viktig klinisk studie av mange grunner. Først og fremst er det viktig for norske kreftpasienter. Pasienter som er kvalifisert for IMPRESS-Norway har brukt opp alle andre behandlingsalternativer, og denne studien vil kunne gi enda en behandlingslinje for disse pasientene, basert på den spesifikke molekylprofilen til den enkelte pasient. Studien er også viktig fordi det vil bidra til å bygge nye kompetanser i helsevesenet og bidra til implementeringen av person-tilpasset kreftmedisin i Norge. Primært ved å støtte etablering av nasjonal molekylær testinfrastruktur og ved å bygge et system for implementering av presisjonsmedisin i Norge. Novartis er stolt av å kunne bidra til løsningene på utfordringene vi står overfor i helsevesenets økosystem, inkludert implementering av persontilpasset medisin. Gjennom IMPRESS-Norway og det offentlig-privat samarbeidet i CONNECT, ønsker vi å bidra til en kultur for innovative og tillitsfulle partnerskap med helsevesenet – partnerskap som ligger over kapasiteten og ressursene til den enkelte side alene. Vi er sterkere sammen” .

Tarje Bergdahl, Nordisk Medisinsk Direktør Onkologi, Novartis

Tilgang til ulike legemidler som kan matches med molekylære funn hos pasientene er viktig for å undersøke og lykkes med den typen presisjonsmedisin-tilnærming til IMPRESS-studien bruker og for å undersøke og flere pasienter vil kunne få tilbud om behandling. Vi er defor kjempeglade for at Novartis nå kommer tungt inn i studien med en rekke behandlingsslotter for pasienter og flere medikamenter.

Lars Petter Strand og Gry Eriksson i Novartis har spilt en sentral rolle i å legge til rette for Novartis sin deltagelse i IMPRESS.

Saken er også omtalt i Dagens Medisin og hos OUS. Du kan lese mer om CONNECT på connectnorway.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s